Het Boeboeks tuinboek is bij ons te krijgen!

Het Boeboeks tuinboek is bij ons te krijgen!

Haboe! Marc de Bel schreef een spiksplinternieuw Boeboeksboek! Je kan het vanaf nu enkel en alleen in ons tuincentrum  voor € 2.5 kopen! Boeboekskeutels Piepel en Soeza nemen je mee op een rondreis door hun tuin. Per aankoopbedrag van 10 EUR ontvang je één zakje verzamelstickers. Spaar alle stickers vanaf 21 maart en ontdek de tuingeheimen van de Boeboeks.

Wie zijn de Boeboeks?

Boeboeks zijn Aardewezens. Ze hebben de Aardegroeikracht in zich, waarmee ze planten helpen ontkiemen en groeien. Ze zorgen ook voor zieke of trieste planten en geven hen af en toe een warme knuffel, zodat ze zich snel weer beter voelen.

 

 

Boeboekskeutels

Boeboeks lijken een beetje op menselijke beestjes of beestige mensjes. Ze groeien elk jaar één keutel (=ongeveer een cm) tot hun elfde, twaalfde. Dan stoppen ze met groeien. Oude Boeboeks krimpen weer een beetje. Volgroeide Boeboeks zijn dus twaalf centimeter groot. Een Boeboek van zes is dus 6 centimeter, een van tien meet 10 centimeter,… Er is echter één uitzondering: bonkel Groezel (15 keutels groot!)

Boeboeks worden altijd per twee geboren. Boeboekbaby ’s (ook keutels genoemd) zijn bij hun geboorte grasgroen. Hoe ouder ze worden hoe lichter van kleur ze worden. Ze vergelen met ouder worden. Héél erg oude Boeboeks, zoals opa Kakadoris, stralen een wit schijnsel uit. Na hun dood keert een deel van hun wezen terug naar de Aarde, een ander deel gaat over in een “hogere” levensvorm en wordt Water- of Luchtwezen en een derde deel wordt herboren in een kleinkind of achterkleinkind.

Boeboeks bepalen zelf waar, wanneer en aan wie ze zich laten zien. Men kan ze niet fotograferen of filmen, omdat ze niet tot onze zintuiglijk waarneembare wereld behoren. Maar hoe meer je aan hen denkt, hoe groter de kans wordt dat je er eentje te zien krijgt.

Boeboeks van dezelfde sibbe (familie) hebben niet alleen dezelfde geur, maar ook het Simpal-gevoel gemeen. Daarmee “voelen” ze, ook op verre afstand, sterke emoties (vreugde, pijn,…) van elkaar. Vooral opa Kakadoris en oma Gnolia hebben dit gevoel heel sterk.

Boeboeks zijn keuteldol op zingen en dansen en kattenkwaad uithalen. Slapen doen ze in oude pantoffels die ze, net als vele andere spullen, van de vuilnisbelt naast het Biezebos halen. Vaak kruipen ze ’s winters lekker samen met z’n allen in één slof.

Boeboeks zijn ook dol op tuinieren en zijn echte lekkerbekken. Zonnebloempittentaart is hét lievelingsgebak bij uitstek. Boeboeks eten gezond, vooral groenten, noten, zaden, wilde planten, fruit,… nooit vlees, wel melk, kaas, eieren (enkel onbevruchte, nooit iets waardoor een dier wordt gedood). Boeboeks kweken, zoeken en verzamelen hun voedsel. Bonkel Groezel heeft een grote biobostuin en heeft goeie banden met bijen, die hem, in ruil voor het zaaien van veel nectarbloemen, af en toe wat honing schenken.

Geef een antwoord

Sluit Menu