Insectenalarm

Het warme en droge voorjaar van 2020 bood de ideale omstandigheden voor insecten en plagen om razendsnel te ontwikkelen. De planten die het al moeilijk hebben door de aanhoudende droogte worden nu nog extra belaagd door krioelende en vraatzuchtige plaaginsecten. Bladluizen, mijten, spint, witte vlieg, trips en wol-,dop- en schildluis tasten massaal onze planten aan, hoog tijd om daadkrachtig in de tegenaanval te gaan.

ECOstyle heeft een krachtig en toch 100% natuurlijk middel om plaaginsecten doeltreffend mee aan te pakken Pyrehtro-Pur met natuurlijk pyrethrum en koolzaadolie.

Wat is natuurlijk pyrethrum?

Natuurlijk pyrethrum is een extract uit de bloemhoofdjes een tropische margrietsoort (Chrysanthemum cinerariaefolium). De grote voordelen zijn dat:

  • het razendsnel werkt tegen een breed spectrum van insecten
    Pyrethrum verstoort meteen na contact het zenuwstelsel van het insect, een beetje vergelijkbaar met een electro-shock met onmiddellijk knock-down effect.
  • het snel en volledig wordt afgebroken zodat het geen residu achterlaat
    Onder invloed van zonlicht en zuurstof wordt het product op de plant snel en volledig afgebroken

Wat doet koolzaadolie?

De koolzaadolie maakt de beschermlaag van moeilijk te bestrijden insecten (zoals wol-, schild- of dopluis) weker, waardoor pyrethrum makkelijk en snel binnendringt in het lichaam van het insect om het zenuwstelsel aan te tasten. Daarnaast heeft koolzaadolie een negatief effect op de ademhaling van het insect.

Door toevoeging van koolzaadolie is Pyrethro-Pur ook werkzaam tegen alle stadia van insecten: ei, larve en volwassen insect.

 

 

 

Door de unieke combinatie van natuurlijk pyrethrum en koolzaadolie is Pyrethro-Pur breed inzetbaar tegen veel insecten zelfs die lastiger te bestrijden zijn en in alle stadia van het insect.

Meer info nodig rond het toepassen? Contacteer ons

 

 

 

 

 

Bladluizen komen meestal niet alleen

Luizen scheiden honingdauw uit: een kleverige massa waaruit later roetdauwschimmel kan ontwikkelen maar ook van mieren zijn verzot op honingdauw. Luizen en mieren gaan vaak samenwerken waarbij de mieren luizen melken en ze in ruil beschermen tegen hun natuurlijke vijanden. Voorzie dus ook best mieren bestrijding bij een bladluizenplaag.

In de bestrijding van mieren is ECOstyle al jaar en dag de meester in het gebruik van de ecologische en erg doeltreffende actieve stof Spinosad. Spinosad is een biologisch geproduceerde actieve stof door een in de natuur voorkomende bodembacterie (Saccharopolyspora spinosa).

Doeltreffende en ecologische bestrijding van de hele mierenkolonie

Lokdozen

Werkmieren worden tijdens hun zoektocht naar voedsel aangetrokken door de lokstof van de lokdozen en eten tegelijkertijd Spinosad. Ze gaan niet direct dood, maar nemen de stof mee in het nest. Ze voeden hiermee de koningin, andere werkers en het broedsel. Zo gaat na enige dagen de gehele kolonie dood.

Spinosad wordt in het milieu snel afgebroken onder invloed van zonlicht en/of door het bodemleven.

Maar ook met natuurlijk pyrethrum kan je mieren bestrijden

 

Geef een reactie

Sluit Menu